Alish Shahghale

Alish Shahghale

بست کمربندی یا بست پلاستیکی یا بست زیپی یا بست تایرپ کدام یک؟

کدام یک از عنوان بالا درست هست ؟

در کشور ما این محصول با چندین اسم شناخته میشود

بست کمربندی یا بست زیپی که به آن بست کمری هم می‌گویند، از جنس پلاستیک است و برای مهار انواع کابل، سیم و موارد دیگر استفاده می‌شود. این نوع از بست‌های سبک و قابل حمل برای تاسیسات و تجهیزات الکتریکی بیشترین کاربرد را دارد. این محصول اغلب از مواد پلاستیکی مقاوم و یا فلزی ساخته می‌شود که دارای مکانیسم قفل است و به عنوان یک نگهدارنده استفاده می‌شود. در ادامه این مطلب تجهیزات بازاری بیشتر به معرفی بست زیپی پلاستیکی و کاربردهای آن می‌پردازیم.

بست کمربندی چیست

بست کمربندی وسیله بسیار کاربردی است که برای جمع نمودن، بستن، دسته بندی و سفت کردن اجسام به کاربرده می شود. این بست ها قابلیت های دسته بندی اجسام و اشیاء زیادی را دارند اما همان طور که گفتیم بیشترین استفاده آن ها مربوط به الکتریک و برق است. 
از آنجایی که استفاده از بست کمربندی خیلی راحت است و همچنین جای بسیار کمی را اشغال می کند در بین افرادی که کارهای فنی انجام می دهند طرفداران زیادی دارد. ضمن این که این وسیله پر کاربرد از پلاستیک فشرده ساخته شده و از مقاومت بالایی برخوردار است..
این استحکام به اندازه ایی است که در صورت استفاده از بست کمربندی دیگر نمی توان آن را باز کرده و مجدد استفاده نمود، بلکه قطعا باید با کمک ابزار تیز مانند چاقو یا قیچی آن را برید. در نتیجه بلا استفاده می شود. همچنین از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است از بست کمربندی یا زیپی می توان علاوه بر کارهای برقی برای لیبل گذاری  مصارف خانگی، بستن دست زندانیان، اتصال لوازم  نیز لستفاده نمود همچنین برای بستن لوله های خرطومی از بست کمری که طول زیادی دارند نیز کمک می گیرند.

. . .

 

تاریخچه تولید بست کمربندی

بست کمربندی برای اولین بار توسط شرکت الکتریکی توماس و بتس، در سال ۱۹۵۸ تحت نام تجاری Ty-Rap اختراع شد. در ابتدا آن‌ها برای مهار سیم هواپیما طراحی شده بودند. در طرح اصلی از یک دندانه فلزی استفاده می‌شد، و هنوز هم قابل تولید هستند. طراحی‌های تولیدکنندگان بعداً به طرح‌های پلاستیکی تغییر کرد.

بست کمربندی پلاستیکی چیست؟

بست زیپی به نحوی طراحی شده است تا از آن برای بستن، بسته‌بندی و نگهداشتن کابل و سیم استفاده شود. همه صنعت‌گران و کسانی که با تجهیزات صنعتی و الکترونیکی در ارتباط هستند، با نام بست کمری آشنایی کامل دارند.

چرا به بست کمربندی نیاز دارید؟

همه ما برای انجام امور کاری و روزانه به وسایل سبک، کم حجم و آسان نیاز داریم. از سوی دیگر این محصولات اگر ارزان هم باشند که دیگر کارمان ساده‌تر می‌شود. بست پلاستیکی کمربندی از جمله ابزارهای کار است که برای متصل کردن، بستن، جمع کردن و نظم‌دهی کاربرد دارد.

به طور کلی مزیت استفاده از این بست‌های زیپی عبارت است از:

  • مرتب کردن کابل‌های برق و دسته‌بندی آن‌ها
  • امکان کدبندی کابل‌ها با استفاده از بست‌های رنگی پلاستیکی
  • برای بسته‌بندی سریع و آسان
  • ارزان بودن
  • مقاومت بالا در برابر پوسیدگی و اشعه مضر آفتاب
  • مقاومت بالا در برابر خوردگی و سایش
  • مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی و اسیدی
  • برای اینکه بست‌های زیپی مقاومت بالاتری داشته باشند، بهتر است آن‌ها را در دمای متعادل و خشک نگهداری کنید.

هدف از خرید بست کمربندی چیست؟

از بست پلاستیکی کمربندی برای موارد زیر استفاده می‌شود:

  •   مرتب نگهداشتن کابل و جلوگیری از گره خوردن آن‌ها به یکدیگر
  •  جلوگیری از به‌هم ریختگی و مرتب کردن محیط
  •  صرفه‌جویی در فضای دستگاه یا پانل
  •  ایجاد امنیت و جلوگیری از خطر اتصالی در اثر برخورد سیم‌ها به یکدیگر.

قیمت بست کمربندی چقدر است؟

با توجه به متنوع بودن انواع بست زیپی و موادی که برای ساخت این محصول استفاده می‌شود، قیمت متفاوتی دارد. همچنین برندهای زیادی در زمینه تامین بست‌های مورد نیاز صنعت‌گران فعالیت دارند. قیمت هر برند هم با توجه به هزینه تولید و کیفیت محصول متفاوت است.
یکی دیگر از معیارهای تعیین قیمت بست پلاستیکی سایز محصول است. برای مثال شما بست ۱۰ سانتیمتری را با قیمت ارزان‌تری نسبت به بست‌های ۲۰ سانتیمتری تهیه می‌کنید. از سوی دیگر نوسان قیمت ارز هم در تعیین قیمت این محصول موثر است و نمی‌توان یک قاعده کلی برای آن تعیین کرد.

بست زیپی چگونه کار می‌کند؟

بست کمربندی پلاستیکی درست مثل یک کمربند مقاوم عمل می‌کند. در انتهای آن یک سگک قرار دارد و شاخک آن باید از سوراخ سکگ عبور کند و سپس کشیده شود. در اغلب بست‌های پلاستیکی، بند از یک سر عبور می‌کند که یک زبانه انعطاف‌پذیر است و بعد از کشیده شدن دیگه قابل بازگشت نیست. زیرا زبانه بر روی دندانه‌های بند می‌لغزد و اگر بخواهید بست را حتی با فشار باز کنید، دندانه‌ها اجازه حرکت را به بند نمی‌دهد. در واقع دندانه‌ها همچون محافظ در داخل سکگ قرار می‌گیرد و حرکت نمی‌کند.
با این حساب وقتی بست زیپی پلاستیکی را به دور کابل، سیم و یا هر وسیله دیگری می‌بندید و بند را از سگک عبور می‌دهید، حتی با سخت‌ترین فشار هم قابل باز شدن نیست. برای باز کردن بست پلاستیکی باید از یک چاقو یا قیچی تیز استفاده کنید تا آن را برش بزنید.

انواع بست پلاستیکی موجود در بازار

بست کمری انواع مختلفی دارد که از جنس پلاستیک و یا فلز ساخته می‌شود. بست های کمربندی پلاستیکی نیز بنا به کاربرد، خود به دو گروه تقسیم می شوند:

بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۶ (پلی آمید ۶۶)

 این نوع بست کمربندی پلاستیکی برای استفاده در مصارف عمومی، اما محیطهای بسته و به دور از آفتاب مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع بست ها در مقابل اشعه ماوراء بنفش (UV) مقاوم نبوده و در اثر تابش طولانی مدت اشعه خورشید دچار پوسیدگی می شوند. بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۶، عمدتا دارای رنگ طبیعی پلی آمید ۶۶ (متمایل به رنگ سفید) می باشد، اما رنگ های دیگر نیز بنا به درخواست قابل ارائه است.

بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۴ (پلی آمید ۴۶)

این نوع بست کمربندی پلاستیکی در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV) مقاوم است و می تواند مدت زمان طولانی در معرض اشعه خورشید قرار گرفته و مقاومت داشته باشد. از این رو، استفاده از این بست کمرنبدی در محیط های باز توصیه می گردد. این نوع بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۴ و دارای رنگ مشکی می باشد
 برخی از رایج‌ترین بست‌های موجود در بازار عبارتند از:

بست‌های کمربندی استاندارد

یکی از انواع بست کمری پلاستیکی به صورت یک تکه است که قفل هم روی همان قرار گرفته است. این نوع از بست‌های پلاستیکی رایج‌ترین نوع بست در بازار هستند و فقط برای یک بار استفاده کاربرد دارند. بست‌های استاندارد بین ۱۴ تا ۳۶۰ میلی‌متر هستند و حلقه آن‌ها هم تحمل وزن بین ۸۸ تا ۱۴۴ کیلوگرم را دارد. عرض بست‌های استاندارد متفاوت است و در رنگ‌های متنوعی هم تولید می‌شوند که متناسب با نیاز خود می‌توانید خریداری کنید.

 

Alish Shahghale
Alish Shahghale

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋