یک «ارز دیجیتال» است که در ژانویه سال ۲۰۰۹ و در پی سقوط بازار مسکن ساخته شد. این ارز دیجیتال اهدافی را دنبال میکند که در یک «مقاله سفید» (White Paper) بیان شدهاند. این مقاله سفید توسط شخصی ناشناس با نام مستعار «ساتوشی ناکاموتو» (Satoshi Nakamoto) ارائه شده است. هویت فرد یا افرادی که این فناوری را خلق کردهاند همچنان ناشناخته است و کسی نمیداند که ساتوشی ناکاموتو واقعی کیست. یکی از اهداف بیتکوین داشتن هزینههای تراکنش کمتر از مکانیزمهای پرداخت آنلاین سنتی است. احراز هویت تراکنشهای بیتکوین به صورت غیر متمرکز، بر خلاف ارزهای حکمی (پولهای چاپ شده توسط دولتها که اعتبار آنها وابسته به حکومتی است که آنها را چاپ کرده است)، انجام میشود
هیچ بیت کوین فیزیکی وجود ندارد و «ترازها» (Balances) روی یک «دفتر کل عمومی» (Public Ledger) نگهداری میشوند که همه دسترسی شفافی به آن دارند. این دفتر کل عمومی، همراه با همه تراکنشهای بیتکوین، با حجم انبوهی از قدرت محاسباتی احراز هویت میشود. بیتکوین هیچ پشتوانه دولتی یا بانکی ندارد و هیچ بیتکوینی به طور مستقل و همچون یک کالا ارزش ندارد. اگرچه بیتکوین یک «پول قانونی» (Legal Tender) نیست، اما از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است و به عنوان محرکی برای ایجاد صدها «ارز مجازی» (Virtual Currencies) دیگر عمل کرده است که به آنها «آلتکوین» (Altcoins) گفته میشود. برای مطالعه بیشتر پیرامون اصطلاحات رایج حوزه رمز ارزها و بلاکچین و همچنین، آشنایی بیشتر با بیتکوین، مطالعه مطالب زیر پیشنهاد میشود:
ماین کردن بیت کوین چیست؟
پس از خلق و معرفی عمومی بیت کوین، مفهومی با عنوان «استخراج بیتکوین» (کاوش بیتکوین | Bitcoin Mining) شکل گرفت. احتمالا، بحث استخراج بیت کوین در نگاه اول از نظر بسیاری از افراد دیوانگی به نظر میرسد. تصویر اینکه «کامپیوترها، پولهای مجازی را استخراج کنند» نه فقط تا چند سال پیش که در همین لحظه نیز برای اغلب افراد عجیب به نظر میرسد. اما حقیقت چیزی بیشتر از جمله سادهای است که بیان شد.
استخراج بیتکوین، ستون فقرات «شبکه بیتکوین» (Bitcoin Network) است. استخراجکنندگان (ماینرها | Miners) امنیت شبکه را فراهم و تراکنشهای بیتکوین را تایید میکنند. بدون استخراجکنندگان بیتکوین، شبکه مورد حمله قرار میگیرد و ناکارآمد خواهد بود. استخراج بیتکوین به وسیله کامپیوترهای مخصوصی انجام میشود.
نقش ماینرها، امنسازی شبکه و پردازش هر تراکنش بیتکوین است. ماینرها به این موضوع با حل یک مسئله محاسباتی دست پیدا میکنند که به آنها امکان به هم زنجیر کردن بلوکهای تراکنشها را میدهد و این همان «زنجیره بلوکی» (BlockChain) معروف بیتکوین است. برای این خدمت (Service)، ماینرها با بیتکوینهای جدید ساخته شده و «هزینههای تراکنشها» (Transaction Fees) پاداش دریافت میکنند.
اساسا، ماینرها به جامعه بیتکوین با تایید هر تراکنش و حصول اطمینان از اینکه هر یک از تراکنشها قانونی است، خدمات میدهند. هر بار که یک بلوک جدید استخراج میشود، ماینر پاداش دریافت میکند. نرخ پاداش بیتکوین در زمان نگارش این مقاله (شهریور سال ۱۳۹۹) برابر با ۶٫۲۵ BTC به ازای هر بلوک است. پیش از این هاوینگ، پاداش استخراج هر بلوک، ۱۲٫۵ BTC به ازای هر بلوک بود. نرخی که کوینهای جدید بیتکوین بر اساس آن ظاهر میشوند، نرخی را بازنمونهبرداری میکند که کالاهایی مانند طلا که از زمین ماین میشوند بر اساس آن حاصل میشوند. به همین دلیل است که به این فرایند «ماینینگ» گفته میشود. در ادامه مطلب دستگاه ماینر بیت کوین به این پرسش پاسخ داده میشود که اصلا چرا بیتکوین باید استخراج شود؟
منظور از استخراج بیت کوین چیست؟ این پرسشی است که بسیاری از افراد به صورت روزمره آن را مطرح میکنند. جنبهها و کارکردهای زیادی پیرامون استخراج بیت کوین وجود دارد که در ادامه به آنها پرداخته خواهد شد. این جنبهها عبارتند از:
در ادامه این بخش از مطلب دستگاه ماینر بیت کوین چیست و چگونه کار میکند جنبههایی که در بالا برشمرده شدند مورد بررسی قرار میگیرند.
در پاسخ به این پرسش و به طور خلاصه باید گفت که ماینرها شبکه را امن میکنند. آنها این کار را برا سختتر کردن حمله به شبکه، تغییر و یا متوقف کردن آن انجام میدهند. هر چه تعداد استخراجکنندگان ماینر در شبکه بیشتر شود، شبکه امنتر میشود. تنها راه برای معکوس کردن تراکنشهای بیتکوین، داشتن بیش از ٪۵۱ قدرت شبکه است. قدرت هش توزیع شده، در میان ماینرهای زیادی توزیع میشود و بدین شکل بیتکوین را امن نگه میدارد. در ادامه مطلب دستگاه ماینر بیت کوین چیست و چگونه کار میکند روش ماین کردن بیت کوین مورد بررسی قرار میگیرد.
ادامه مطلب در یلاگ فرادرس: بلاگ فرادرس
پاسخ ها