تجهیزات آشپزخانه صنعتی، قلب تپنده هر آشپزخانه حرفهای است. این تجهیزات با طراحی و ساختار خاص خود، امکان پخت و پز در حجم بالا و با سرعت بیشتر را فراهم میکنند. از رستورانها و هتلها گرفته تا قنادیها و فست فودها، همه به تجهیزات صنعتی نیاز دارند تا بتوانند به بهترین شکل ممکن به مشتریان خود خدمات ارائه دهند.
چرا به تجهیزات آشپزخانه صنعتی نیاز داریم؟
انواع تجهیزات آشپزخانه صنعتی
اجاق گاز صنعتی
اجاق گاز صنعتی میتواند با فر یا بدون فر باشد. بسته به نوع کاربری مورد نظر شما، احتمالا نیاز به خرید یک اجاق گاز یا بیشتر خواهید داشت و توصیه میشود که از هر دو مدل این اجاق گازها تهیه نمایید. همین طور نوعی از اجاق گاز صنعتی را داریم که همراه با گرمکن بوده و پس از پخت غذا، میتوان جهت نگهداری، از بخش گرمکن آن استفاده کرد. به علاوه انواع دیگری از اجاق گاز، مانند اجاق گازهای رومیزی صنعتی، اجاق پلوپز زمینی و غیره را نیز در این فهرست داریم.
دستگاه دم کردن برنج صنعتی
دقت داشته باشید که دم کردن یک دیگ برنج در آشپزخانه صنعتی، کاری کاملا حرفهای است که باید به وسیله دستگاه دم کن برنج صورت بگیرد.
تابه گردان یا سرخکن صنعتی
این دستگاه برای سرخ کردن انواع و اقسام غذا مورد استفاده قرار میگیرد و قطعات آن به راحتی قابل شستشو و پاک کردن رد روغن هستند. جنس این تابه استیل بوده و کیفیت سرخ کردن در آن بسیار بالا خواهد بود.
کبابپز گازی صنعتی
کبابپز گازی و نیز کباب پز ذغالی، عملکردی شبیه به هم داشته و در بسیاری از آشپزخانههای صنعتی و رستورانها برای پخت کباب، مورد استفاده قرار میگیرند. با توجه به منوی غذایی رستورانها و آشپزخانههای صنعتی ایرانی، نمیتوان هرگز کبابپز گازی یا ذغالی را از لیست تجهیزات آشپزخانه صنعتی حذف کرد.
کبابپز تابشی
اگر میخواهید بوی پخت کباب، پیچیده نشده و به علاوه چربی کباب نیز به خوبی گرفته شود، کباب پز تابشی بهترین گزینه برای شما خواهد بود. به کمک این دستگاه صنعتی، میتوانید بهترین پخت کباب را بدون راه افتادن دود و بوی آن داشته باشید. (البته توجه داشته باشید که با توجه به امکانات و حرفهایتر بودن این دستگاه، قیمت گرانتری نیز نسبت به نمونه گازی یا ذغالی دارد.)
تجهیزات خرد کردن و چرخ گوشت
چرخ گوشت و دیگر تجهیزات خرد کردن گوشت بخش جداناپذیر دیگری از آشپزخانه رستوران است. برای خرد کردن قطعات گوشت میتوان از ابزارهایی مانند کالباس بر و اره استخوان بر استفاده کرد. نمونههایی نیز برای خرد کردن مرغ و پنیر نیز در بازار موجود است. استفاده از این ابزارهای بهویژه در رستورانهای فست فود برای تهیه ساندویچ سرد بسیاری مفید خواهند بود.
هنگام خرید خردکنها باید به موارد زیر توجه کرد:
هود صنعتی
ابعاد و طول اجاق گاز و شعلهها اندازه هود صنعتی را نیز مشخص میکند. آنچه اهمیت دارد اطمینان از ایجاد جریان هوا در آشپزخانه است به گونهای که کارکنان در محیطی آسوده و سالم به کار بپردازند.
با در نظر گرفتن رفت و آمد زیاد در آشپزخانه رستورانها و کافیشاپها، بدیهی است سیستم تهویه و نوع هودهایی که باید در آنها طراحی و نصب شوند اهمیت دارد. به عبارتی هود صنعتی بخشی از سیستم ایمنی و امنیت رستورانها است. هودهای صنعتی با نحوه جایگیری و ابعاد و اندازههای متنوعی که دارند بایستی وظیفه انتقال جریان هوا را در آشپزخانه برعهده بگیرند. این تجهیزات همچنین دمای هوا را در اندازه استاندارد حفظ میکنند تا شرایطی سلامت و آسوده برای کارکنان ایجاد شود.
در انتخاب هودهای صنعتی بایستی موارد زیر را مدنظر قرار داد:
عوامل مهم در انتخاب تجهیزات آشپزخانه صنعتی
نکات مهم در خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی
پاسخ ها