مودمها تجهیزاتی هستند که امروزه در هر خانه، اداره، شرکت و دفتری یافت میشوند. مودمها انواع مختلفی دارند اما برای مصارف خانگی، تقریبا همه کاربران از مودمهای ثابت، معروف به مودم ADSL استفاده میکنند.
اما برای استفاده خانگی چه مودمی بخریم؟ سوالی که احتمالا همه حداقل یکبار در زندگی با آن مواجه شدهایم. در بین صدها مودم موجود در بازار کدام مناسبتر است؟
شاید در نگاه اول، پاسخ این سوالات ساده به نظر برسد، اما همه ما استفاده یکسانی از اینترنت نداریم! پس برای خرید مودم، بهتر است ابتدا کاربری مورد نظرمان را مشخص کنیم.
سوال مهمی که برای کاربران اینترنت مطرح میشود این است که برای یک کاربرد خاص، چه مودمی بخریم؟ مودم مورد نظر باید دارای چه ویژگیهایی باشد؟ آیا هر مودمی برای کاربرد مدنظر ما مناسب است؟ در پاسخ باید گفت مودم مورد استفاده در محیطهای مختلف و برای کاربریهای گوناگون با هم فرق دارد.
اگر برای یک محیط اداری به دنبال مودم هستید، ویژگیهای خاصی برای آن تعریف میشود. به این دلیل که معمولاً تعداد کاربران در یک محیط اداری یا سازمانی زیاد است و مودمها باید قابلیت پشتیبانی از چندین کاربر را داشته باشند. همچنین محیطهای اداری به دلیل انتقال اطلاعات نسبتاً حساس بین دستگاههای مختلف، میبایست از مودمهایی استفاده کنند که پروتکلهای امنیتی قابل قبولی داشته باشد.
در مقابل، مودم گیمینگ معمولاً سرعت انتقال بالا، پهنای باند بیشتر، تاخیر کمتر و پینگ پایینی دارد که برای تجربه یک بازی موفق در محیط اینترنت، برای گیمرها از اهمیت بالایی برخوردار است.
در مورد کاربردهای خانگی، مودم مورد استفاده باید دارای ویژگیهای متمایزی باشد تا استفاده از اینترنت را به صورت وایرلس برای کاربران در یک محیط بزرگ با اتاقهای فراوان راحت کند. در صورتی که آنتن دهی وسیع مودم برای شما اولویت باشد میتوانید از مودم همراه استفاده کنید.
بیشتر بخوانید :
در این مقاله به معرفی ویژگیهای بهترین مودم خانگی میپردازیم.
اگر به دنبال خرید مودم خانگی برای کاربریهای معمولی هستید، باید ابتدا ویژگیهای یک مودم مناسب برای خانه را بشناسید. اصولاً انتخاب یک مودم بیسیم که سرعت Wi-Fi بالا و قابلاعتماد و همچنین پوشش عالی را ارائه دهد، کار آسانی نیست، به خصوص اگر در این کار تجربه کافی نداشته باشید.
معمولاً نام محصولات مودم و روتر و علائم اختصاری که در عنوان یا سری ساخت آنها استفاده میشود، اطلاعات زیادی در مورد ویژگیهای مودم در اختیار کاربران قرار نمیدهد. به همین دلیل میبایست از منابع دیگر به دنبال راهنمای خرید مودم برای خانه خود باشید.
“برای استفاده خانگی باید چه مودمی بخریم؟”
یک مودم خوب برای خانه، مودمی است که اتصال اینترنت بدون وقفهای را برای شما فراهم کند تا بتوانید به حسابها و فایلهای کاری خود دسترسی داشته باشید، در کلاسهای آنلاین شرکت کنید یا سرگرمیهای روزانه خود نظیر بازیهای آنلاین، پخش موسیقی، تماشای فیلم و غیره را انجام دهید.
با این حال، تعداد دستگاههای متصل به شبکه وایفای خانگی نیز در چند سال گذشته افزایش یافته است، و برای اطمینان از اتصال یکپارچه، داشتن یک مودم Wi-Fi قابلاعتماد و سریع ضروری است. عوامل مختلفی مانند پوشش شبکه، سرعت و سازگاری با سرویسدهنده اینترنت نیز باید در نظر گرفته شود.
علاوه بر این، قیمت نیز یک عامل مهم در انتخاب مودم برای خانه است. در ادامه این مقاله برخی از ویژگیهای مهمی که یک مودم خانگی مناسب باید داشته باشد، بیان خواهیم کرد. همچنین یک سری از ویژگیهای عنوان شده برای مودم که الزاماً برای کاربردهای خانگی ضروری نیستند و تنها صرف هزینه بیشتر را برای کاربر به دنبال دارند، بیان خواهد شد.
گوشی موبایل سامسونگ گلکسی اف ۴۲ Galaxy F42
در این بخش، ویژگیهای یک مودم مناسب خانگی را بیان خواهیم کرد. اگرچه انتخاب بهترین مودم ADSL در کاربردهای خانگی تا حدی سلیقهای است و به کاربرد فرد بستگی دارد، اما برخی از ویژگیها تقریباً برای هر مودمی لازم است و برخی از ویژگیها نیز برای کاربردهای معمولی در خانه ضرورتی ندارد.
در ادامه ویژگیهای ضروری برای یک مودم خانگی را معرفی خواهیم کرد:
یک مودم دو بانده میتواند دادهها را در دو فرکانس انتقال دهد، که عموماً دو باند فرکانسی 2.4 گیگاهرتز (قدیمیتر) و 5.0 گیگاهرتز (جدیدتر) است.
باند 2.4 گیگاهرتز با دستگاههای قدیمی سازگار است، برد بیشتری دارد، انرژی الکتریکی کمتری مصرف میکند، اما سرعت آن کمتر است و مستعد بروز مشکلات تراکم در اتصال وایرلس است. اما در مقابل، همه دستگاهها از باند 5.0 گیگاهرتز پشتیبانی نمیکنند. در حالی که این باند فرکانسی برد کوتاهتری دارد اما سریعتر و قابلاعتمادتر است.
برای انتخاب بهترین مودم برای خانههای بزرگ، بهتر است دو بانده بودن مودم را در نظر بگیرید تا هم سرعت بالاتر و هم بُرد بیشتر را در صورت نیاز، برای شما فراهم کند.
این استاندارد، از جدیدترین استانداردهای Wi-Fi است. در مقایسه با استانداردهای 802.11n، 802.11g و 802.11b که قدیمیتر هستند، استاندارد جدید 802.11ac، سرعت Wi-Fi بیشتر، برد طولانیتر و با استاندارد های قبلی و بعدی سازگار است.
این بدین معناست که یک مودم با استاندارد 802.11ac با دستگاههای قدیمیتری که از این استاندارد پشتیبانی نمیکنند سازگاری دارد.
یک مودم ADSL خانگی که نیازهای یک کاربر معمولی را پاسخ دهد، میبایست از فناوری چند کاربری، چند ورودی و چند خروجی یا همان MU-MIMO پشتیبانی کند.
بدون استفاده از این فناوری، مودم با مشکل مواجه میشود. زیرا باید دادهها را نوبتی به دستگاههای متصل ارسال کند.
با کمک فناوری MU-MIMO، مودم میتواند دستگاههای متصل را بطور همزمان سرویس دهد، که این مسئله سرعت انتقال داده را بهبود خواهد بخشید.
کیفیت سرویس که گاهی اوقات کنترل پهنای باند نیز نامیده میشود، ویژگی است که به مودم روتر اجازه میدهد دستگاههای خاصی (مانند کامپیوتر شخصی) یا انواع خاصی از ترافیک داده (مانند ترافیک انتقالی از سرورهای دیگر) را بر سایر ترافیکهای اینترنتی اولویت دهد.
این مفهوم به ویژه برای گیمرها که از مودم خانگی برای انجام بازیهای آنلاین استفاده میکنند، اهمیت زیادی دارد. زیرا با مدیریت ترافیک در مودم و اولویتبندی ارسال دادهها، میتوان ترافیک بیشتری را برای بازی آنلاین اختصاص داد که این مسئله به کاهش پینگ و تأخیر کمک میکند.
اگر امنیت شبکه وایفای در یک مودم ADSL خانگی برایتان مهم است و نمیخواهید رمز اتصال آن را در اختیار دیگران، حتی مهمان و اشخاص آشنا قرار دهید، بهتر است از مودم خانگی استفاده کنید که از شبکه مهمان پشتیبانی میکند.
شبکه مهمان یا Guest Network در واقع یک شبکه مجازی است که تنها با نام کاربری و رمز عبور جداگانه روی شبکه اصلی تعریف میشود و در عین حال با شبکه اصلی هیچ تداخلی ایجاد نخواهد کرد.
برای کسب حداکثر کارایی و در صورت امکان میتوانید اتصال خود را به مودم خانگی از حالت وایفای به اترنت تغییر دهید.
مدلهای قدیمیتر روتر و مودم، از پورتهای Fast Ethernet پشتیبانی میکردند که حداکثر سرعت آن 100 مگابیت بر ثانیه بود.
اما مودمهای جدیدتر، از پورتهای اترنت گیگابیتی پشتیبانی میکنند که حداکثر سرعت 1000 مگابیت بر ثانیه را نیز ارائه میدهند. بنابراین هنگام خرید مودم VDSL یا ADSL، به تعداد پورتها و فناوری مورد استفاده در پورتهای آن توجه داشته باشید.
به طور کلی، آنتنهای خارجی نسبت به آنتنهای داخلی، اتصال وایفای مطمئنتری را ارائه میدهند که به معنای برد دورتر و سیگنالهای قویتر است.
بنابراین یک مودم برای خانه بزرگ میبایست از آنتنهای خارجی برای افزایش برد استفاده کند.
در خانههای بزرگ به دلیل وسعت زیاد و تعدد اتاقها، مودم میبایست در محلی از خانه قرار گیرد که بیشترین آنتندهی را نسبت به نقاط مختلف خانه داشته باشد. وجود آنتنهای خارجی برای مودمهای مورد استفاده در چنین خانههایی، یک ضرورت است.
از دیدگاه ما، ویژگیهای غیر ضروری برای یک مودم خانگی، ویژگیهایی است که الزاماً برای کاربردهای روزمره ضروری نبوده و تنها صرف هزینه بیشتر در ازای دریافت امکانات بیشتر را برای کاربران به دنبال دارد.
ویژگیهای ذکر شده در ادامه تنها یک توصیه است، با این حال بسته به کاربری مورد نظر، ممکن است از دیدگاه شما ضروری به نظر برسد:
کنترل والدین یکی از ویژگیهایی است که در مودمهای جدید به خصوص برای مصارف خانگی در نظر گرفته شده است. هرچند این ویژگی برای کنترل دسترسی کودکان به اینترنت مفید است اما به عنوان یک ضرورت محسوب نمیشود.
یک مودم روتر با پورت USB به شما این امکان را میدهد تا فلش مموری یا هارد درایو اکسترنالتان را به مودم وصل کنید و از هر دستگاه متصل به شبکه، به دادههای این حافظههای جانبی دسترسی داشته باشید.
اگرچه این ویژگی مفید است اما جزو ویژگیهای جانبی بوده و میتوان گفت که قابلچشمپوشی است.
قابلیت UPnP در مودمهای جدید امکان تبادل اطلاعات و داده بین تجهیزات شبکه را فراهم میکند.
به عنوان مثال در یک شبکه خانگی که چندین کامپیوتر به یک مودم متصل شدهاند، امکان تبادل داده بین کامپیوترها به کمک این ویژگی وجود دارد. همچنین میتوان این تبادل داده را بین تجهیزات دیگر از جمله پرینتر، اسکنر و غیره نیز انجام داد.
هرچند این ویژگی بسیار کاربردی بوده و نیاز به انتقال دادهها را به کمک حافظه جانبی از بین میبرد، اما ممکن است برای شما کارایی نداشته باشد.
مودمهای مبتنی بر روتر مش برای خانههای بزرگ که به پوشش گسترده نیاز دارند، مفید هستند.
اگر در یک آپارتمان یا یک خانه نسبتاً کوچک زندگی میکنید، این ویژگی به کار شما نمیآید. روترهای مجهز به این قابلیت، هزینه نسبتاً بالاتری نیز نسبت به روترهای معمولی دارند.
پس از آشنایی با ویژگیهای یک مودم مناسب خانگی، در این بخش قصد داریم یکی از بهترین مدل مودم خانگی را به شما عزیزان معرفی کنیم:
این مودم روتر دارای 4 پورت شبکه است. در واقع سه دستگاه مودم، روتر و سوئیچ در قالب یک دستگاه جمع شدهاند که برای کاربریهای خانگی بسیار مناسب است.
بهترین گوشی های شیائومی تا 10 میلیون
مودم نتربیت هم به صورت بیسیم و هم به صورت کابل اترنت قابل استفاده است و به دلیل استفاده از آنتن خارجی، پوششدهی مناسبی به خصوص برای خانههای بزرگ دارد. حداکثر سرعت این مودم در حالت وایرلس به 300 مگابیت بر ثانیه خواهد رسید که سرعت بسیار مناسبی برای مصارف خانگی است.
حتی برای بسیاری از بازیهای آنلاین، این سرعت به راحتی پاسخگوی گیمرها خواهد بود. فناوری MU-MIMO نیز در این مودم در نظر گرفته شده است، از این رو پوششدهی و پشتیبانی از چندین کاربر و دستگاه را به صورت همزمان ارائه میدهد.
تصمیم گیری در مورد انتخاب بهترین مدل مودم خانگی به فاکتورهای زیادی بستگی دارد. از جمله وسعت خانه و یا تعداد دستگاههای متصل، نوع کاربری افراد، استفاده همزمان یا غیر همزمان از مودم، استفاده از مودم به صورت وایرلس یا به کمک کابل اترنت و غیره.
همگی این موارد، در انتخاب یک مودم مناسب برای خانه اهمیت دارند. در این مقاله، مجموعه ویژگیهای ضروری که برای کاربری آسانتر مودم در خانه باید در نظر گرفته شوند، بیان شد.
توصیه میکنیم مودمی تهیه کنید که از این قابلیتها پشتیبانی کند. ویژگیهای غیرضروری نیز در ادامه ارائه شد که در واقع با صرف هزینه بیشتر، میتوانید از این قابلیتها بهرهمند شوید، اما الزاماً برای کاربردهای خانگی ضروری نیستند.
پاسخ ها