پروفیل ها به عنوان یکی از مقاطع فولادی پرکاربرد، در صنایع مختلفی از ساختمان سازی تا خودروسازی مورد استفاده قرار می گیرند. تنوع در سایز، ضخامت و ابعاد این محصولات، آن ها را به گزینه ای ایده آل برای مصارف گوناگون تبدیل کرده است. برای انتخاب پروفیل مناسب، شناخت انواع رایج آن ها در بازار ضروری است.
پروفیلها به طور کلی به دو دسته صنعتی و ساختمانی تقسیم میشوند. پروفیلهای صنعتی با ضخامت و ابعاد بیشتر، در تولید کالاهای مختلف مانند قطعات خودرو و تجهیزات پزشکی کاربرد دارند. در مقابل، پروفیلهای ساختمانی در اسکلتبندی و ساختوساز ساختمانها استفاده میشوند.
علاوه بر این، پروفیلها بر اساس شکل ظاهری به انواع مختلفی مانند قوطیهای مربعی و مستطیلی دستهبندی میشوند. هر کدام از این انواع در ابعاد و ضخامتهای گوناگونی تولید و عرضه میشوند تا نیازهای مختلف مشتریان را برآورده کنند.
برای انتخاب پروفیل مناسب، باید به نوع کاربرد، شکل ظاهری و ابعاد مورد نظر توجه کرد.
قوطی و پروفیل ها را می توان بر اساس سه معیار طول، عرض و ضخامت دسته بندی کرد. از نظر ضخامت، به سه دسته سبک، ساختمانی و صنعتی تقسیم می شوند.
از نظر ابعاد، قوطی و پروفیل ها به دو دسته مربع و مستطیل تقسیم می شوند. طول مقاطع قوطی و پروفیل در بازار معمولا 6 یا 12 متر است که این موضوع برای هر دو دسته مربع و مستطیل صدق می کند.
برای انتخاب قوطی یا پروفیل مناسب، باید به هر سه معیار طول، عرض و ضخامت توجه کرد و با توجه به کاربرد مورد نظر، نوع مناسب را انتخاب کرد.
قوطیهای مربعی در ابعاد مختلفی از 10 میلیمتر تا 500 میلیمتر تولید میشوند. به عبارت دیگر، کوچکترین قوطیهای مربعی 10*10 میلیمتر و بزرگترین آنها 500*500 میلیمتر هستند. برخی از ابعاد رایج این قوطیها عبارتند از:
1- 20*40 میلیمتر.
2- 30*40 میلیمتر.
3- 40*50 میلیمتر.
4- 40*60 میلیمتر.
5- 40*80 میلیمتر.
6- 50*100 میلیمتر.
7- 60*120 میلیمتر.
قوطیهای مستطیلی که در صنایع مختلف کاربرد دارند، در ابعاد و ضخامتهای متنوعی تولید میشوند. طول این قوطیها از 100 تا 300 میلیمتر و عرض آنها از 40 تا 135 میلیمتر متغیر است.
برخی از رایجترین سایزهای قوطی مستطیلی عبارتند از:
1- 20*40
2- 30*40
3- 40*50
4- 40*60
5- 40*80
6- 50*100
7- 60*120
انتخاب سایز مناسب قوطی مستطیلی به کاربرد و نیاز شما بستگی دارد. برای مثال، از قوطیهای کوچکتر برای ساخت کاردستی و قفسههای سبک استفاده میشود، در حالی که قوطیهای بزرگتر برای ساخت اسکلت فلزی سازهها و خرپاها مناسب هستند.
علاوه بر تنوع ابعاد، قوطیهای مستطیلی در ضخامتهای مختلف نیز تولید میشوند. ضخامت قوطی بر استحکام و تحمل بار آن تاثیر میگذارد.
انتخاب ضخامت مناسب قوطی مستطیلی نیز به کاربرد آن بستگی دارد. برای مثال، برای ساخت سازههایی که باید وزن زیادی را تحمل کنند، از قوطیهای ضخیمتر استفاده میشود.
از پروفیل و قوطی فولادی در ساخت و سازهای مختلف استفاده میشود. این محصولات در اسکلتبندی ساختمانها، ساخت شاسی انواع تریلر و خودرو، صنایع کشتیسازی و… کاربرد دارند.
علاوه بر این، از پروفیل و قوطی میتوان برای ساخت آلاچیق، سایهبان، سوله، کارگاه، تجهیزات ورزشی و موارد دیگر نیز استفاده کرد.
تنوع در ابعاد و ضخامت، یکی از مهمترین ویژگیهای پروفیل و قوطی فولادی است که آنها را به محصولاتی بسیار کاربردی تبدیل کرده است.
در این مقاله به معرفی برخی از رایجترین سایزهای پروفیل و قوطی پرداختهایم. این محصولات توسط تولیدکنندگان مختلف با ضخامتهای گوناگون تولید و به بازار عرضه میشوند. کیفیت ورق فولادی به کار رفته در تولید این مقاطع، نقش مهمی در کیفیت نهایی محصول دارد.
برای خرید انواع پروفیل و قوطی فولادی میتوانید با تیم فروش آهنین افلاک تماس بگیرید و یا به صورت آنلاین از طریق وبسایت آهنین افلاک سفارش خود را ثبت کنید.
پاسخ ها