بر اساس شایعات کنسول پلی استیشن 5 پرو – PlayStation 5 Pro اواخر امسال معرفی خواهد شد. در ادامه برخی قابلیت های احتمالی این کنسول میان نسلی سونی را بررسی خواهیم کرد.
به گزارش گجت نیوز، بر اساس جدیدترین اخبار و شایعات منتشر شده پیرامون دنیای بازیهای ویدیویی، سونی در حال کار روی کنسول قدرتمند و مورد انتظار پلی استیشن ۵ پرو است و قصد دارد آن را در ماه سپتامبر 2024 روانه بازار کند. بر این اساس، مدل Pro کنسول پلی استیشن 5 حدودا چهار سال پس از آغاز نسل نهم نبرد کنسولهای ویدیویی به بازار خواهد آمد که با توجه به فاصله سه ساله بین انتشار PS4 Pro و مدل قبلیاش، منطقی به نظر میرسد!
بسیاری صاحبنظران از مدتها قابل معتقد بودند که معرفی مدل پرو پلی استیشن 5 تصمیمی غیرمنطقی از سوی سونی خواهد؛ چراکه اولا خود کنسول PS5 به اندازه کافی قویست و ثانیا به نظر نمیرسد قرار باشد بازی کردن با رزولوشن 8K در این نسل از بازیهای ویدیویی محقق شود! با این وجود، عدم توانایی بازیهای جدید در ارائه نرخ فریم ثابت 60 FPS روی PS5 باعث شده که برخی از همین صاحبنظران موضع خود در خصوص نسخه حرفهایتر پلی استیشن 5 را تغییر داده و اکنون چشم انتظار معرفی آن باشند!
از طرف دیگر سونی بهتازگی هم از کنسول پلی استیشن ۵ اسلیم رونمایی کرده و نشان داده که قادر است سخت افزاری قدرتمند را در بدنهای سبک و باریک جا دهد. بنابراین نگرانی بسیاری افراد در خصوص اندازه بیش از حد بزرگ PS5 Pro از این طریق از بین خواهد رفت.
قابلیت های احتمالی پلی استیشن ۵ پرو
با افزایش شایعات پیرامون کنسول PS5 Pro و جدیتر شدنن احتمال رونمایی از این کنسول در ادامه قصد داریم به بررسی تعدادی از قابلیت هایی بپردازیم که احتمالا در پلی استیشن 5 پرو حضور خواهند داشت. البته طبیعتا حضور هیچ یک از این موارد در PS5 Pro تضمینشده نیست؛ اما در صورتی که شاهد بهرهمندی پلی استیشن 5 پرو از آنها باشیم، ارزش خرید این کنسول بهطور قابل ملاحظهای افزایش خواهد یافت.
در دو سال اول حیات کنسول پلی استیشن 5 اکثر بازیهای آن دو مد گرافیکی مختلف را پیش روی کاربران قرار میدادند که یکی نرخ فریم بالاتری ارائه میکرد و دیگری باعث میشد جزئیات بصری بهتر و بیشتری در آن نمایش داده شود. دلیل اصلی این مساله آن بود که بازیهای سالهای نخست عمر PS5 اساسا عناوین نسل پیشین کنسولهای ویدیویی بودند که برای نسل نهم کنسولهای بهینهسازی شده بودند!
با این وجود با گذر زمان و انتشار عناوین اختصاصی نسل نهم مثل Gotham Knights یا Star Wars Jedi: Survivor شاهد افت فریم عمومی و محسوس بازیها هستیم؛ بهطوری که برخی عناوین حتی قادر به ارائه نرخ فریم ثابت 60 فریم هم نیستند. از طرف دیگر تعداد بازیهایی که از قابلیت رهگیری پرتو پشتیبانی میکنند هم روز به روز در حال کاهش است.
البته کسی انتظار ندارد که پلی استیشن 5 پرو قدرتی همتراز با بهترین لپ تاپ ها یا کامپیوترهای گیمینگ داشته باشد؛ اما حداقل انتظار از این کنسول آن است که امکان انتخاب مدهای مختلف عملکردی نظیر آنچه در بازیهای جدید اینسامنیاک مثل Marvel’s Spider-Man 2 یا Ratchet & Clank: Rift Apart شاهدش بودیم را در اختیار کاربران قرار دهد. همچنین ارائه نرخ ثابت 60 فریم بر ثانیه در رزولوشن 1440p و فعال بودن قابلیتهای مختلف گرافیکی مثل رهگیری پرتو نیز بدون شک مورد استقبال گیمرهای پلی استیشن 5 پرو قرار خواهند گرفت.
در نسل گذشته کنسول پلی استیشن 4 پرو موفق شد پیشرفت بصری و عملکردی قابل توجهی در مقایسه با مدل استاندارد PS4 ارائه کند. در صورتی که سونی بتواند چنین پیشرفتی را در پلی استیشن 5 پرو هم ارائه دهد قطعا افراد زیادی به خرید این کنسول قدرتمند میاننسلی ترغیب خواهند شد.
بازیهایی که از توان سخت افزاری کنسول بهتر استفاده کنند
توسعه بازیهایی انحصاری که بتوانند از سخت افزار قدرتمند پلی استیشن 5 پرو استفاده کنند نیز یکی دیگر از قابلیت های جذابی است که میتواند تضمینکننده موفقیت این کنسول باشد. دوره بازیهای بین نسلی که هم روی PS4 و هم PS5 قابل اجرا بودند سر آمده و توسعهدهندگان دیگر نیازی به تضمین اجرای بازیهای خود روی کنسول نسل قبلی سونی ندارند. به این ترتیب بازیسازها میتوانند انرژی خود را روی استفاده از قابلیتهای شگفتانگیز سخت افزاری کنسول نسل نهمی سونی مثل حافظه بسیار سریع SSD یا کارت گرافیک بسیار قدرتمند متمرکز کنند.
پیشبینیهای قبلی پیرامون کنسول PlayStation 5 Pro حاکی از تجهیز آن به پردازنده گرافیکی جدیدی هستند که ویژگیهایی باورنکردنی مثل تکنولوژی تولید فریم شبیه به DLSS، مد عملکردی 8K و پشتیبانی از رهگیری پرتو شتابیافته را به ارمغان خواهد آورد. البته دسترسی به رزولوشن 8K واقعی در پلی استیشن 5 پرو همچنان دور از ذهن به نظر میرسد؛ اما فناوریهای جدید تولید فریم و رهگیری پرتو شتابیافته از جمله قابلیت های جذابی هستند که این کنسول میتواند ارائه دهد. این دو فناوری چند سال است که باعث روانتر و پرجزئیات به نظر رسیدن بازیهای PC شدهاند و میتوانند همین تاثیرات را روی عناوین پلی استیشن 5 هم داشته باشند!
علاوه بر کارت گرافیک، خواسته دسته بزرگی از گیمرهای پلی استیشن 5 نیز استفاده بازیهای انحصاری این کنسول از حافظه فوقالعاده اس اس دی آن است. تجهیز به این حافظهها باعث شده که سرعت لود شدن بازیهای PS5 در مقایسه با PS4 پیشرفتی باورنکردنی داشته باشد. با این وجود تا به امروز تنها Insomniac Games بهطور جدی از این حافظهها استفاده اختصاصی کرده و امکان جابجا شدن بین دنیاها و مکانهای مختلف در کسری از ثانیه را در اختیار گیمرهای بازیهای Ratchet & Clank: Rift Apart و Spider-Man 2 قرار داده است! بنابراین یکی از قابلیت های کلیدی پلی استیشن 5 پرو هم میتواند عناوین انحصاری باشد که از حافظه SSD این کنسول استفاده خلاقانه میکنند.
طراحی سادهتر
با وجود تمام تحسینها و تمجیدهایی که پلی استیشن 5 در بخشهای مختلف با آن روبرو شده، نمیتوان منکر ظاهر نه چندان زیبا و دلچسب این کنسول شد! البته سونی خیلی زود متوجه این عدم محبوبیت طراحی کنسولش شد و سعی کرد با ارائه قابهایی رنگی، کمی از زمخت بودن طراحی PS5 بکاهد و حتی پلی استیشن 5 اسلیم را هم با طراحی باریک و جمع و جورتر روانه بازار کرد. این موارد توانستند تا حدی فشار را از روی دوش طراحان سونی بردارند؛ اما ظاهر کلی پلی استیشن 5 هنوز تا تبدیل شدن به یک کنسول ایدهآل جای کار بسیاری دارد.
البته طراحی ایکس باکس سری ایکس هم چندان جذاب نیست؛ اما کنسول مایکروسافت حداقل طراحی سادهتری دارد که قرار دادنش روی هر میزی را بهسادگی امکانپذیر میکند. البته طبیعتا کسی انتظار ندارد سونی طراحی کنسول رقیب را کپی کرده و عینا در PS5 به کار گیرد؛ اما ارائه یک زبان طراحی ساده و واحد که تمامی مدلهای مختلف PS5 از آن تبعیت کنند، حداقل خواسته گیمرهای پلی استیشن از سونی است! به عقیده بسیاری طراحان صنعتی سرشناس، دوره استفاده از خطوط خمیده و پیچ و تابهای ظریف در طراحی دستگاهها و گجتها به سر رسیده و طرحهای ساده عموما با استقبال گستردهتری روبرو میشوند. بنابراین شاید بهتر باشد سونی در کنسول میان نسلی PS5 Pro تغییراتی را در طراحی کنسولهایش ایجاد کند.
پلی استیشن ۵ پرو؛ شایعه یا واقعیت؟
سونی البته هنوز هیچ اطلاعاتی در خصوص کنسول PS5 Pro منتشر نکرده است. با این وجود بسیاری افراد منتظرند که تا پایان سال 2024 خبرهایی در خصوص این کنسول منتشر شود. این مساله با در نظر گرفتن این نکته که برخی شایعات به احتمال رونمایی از کنسول پلی استیشن ۶ در سال 2027 اشاره دارند منطقی به نظر میرسد. در صورتی که این شایعه صحت داشته باشد، رونمایی از PS5 Pro در سال 2024 میتواند یک آپگرید میان نسلی واقعی برای پلی استیشن 5 باشد.
البته این احتمال هم کاملا وجود دارد که سونی اصلا برنامهای برای معرفی یک کنسول میان نسلی نداشته باشد! با این وجود در صورتی که واقعا پلی استیشن ۵ پرو در کار باشد، قابلیت های اشاره شده در این متن میتواند به محبوبیت آن بهشدت اضافه کند.
پاسخ ها