ادویه های لازم برای پخت آبگوشت
آبگوشت یکی از غذاهای سنتی است که بین مردم طرفداران زیادی دارد و دستور پخت سادهای دارد. با این حال، برای به دست آوردن طعم خوشمزه آبگوشت، باید از چند فوت کوزهگیری استفاده کرد. ادویهها جزئی از هنر آشپزی هستند و بدون آنها، غذا مزه خوبی ندارد. انواع مختلفی از آبگوشت وجود دارد که هر کدام از آنها نیاز به ادویههای خاص خود دارند. با همراه باشید تا مواد لازم برای ادویه آبگوشت را بررسی کنیم.
آبگوشت به عنوان یکی از قدیمیترین غذاهای سنتی در ایران، همچنان جزو منوی غذاهای پرطرفدار محسوب میشود. با توجه به نام این غذا، مشخص است که آبگوشت از دو بخش اصلی یعنی آب (برای تهیه تیلیت) و گوشت تشکیل شده است. همانطور که در هر کشور و فرهنگی، ادویههای مختلف و مخصوصی به کار میرود، غذاهای هر کشور نیز با استفاده از این ادویهها، طعم مخصوص به خودشان را به دست میآورند. به همین دلیل، طعم غذاهای یک کشور با سایر کشورها متفاوت است.
زردچوبه با رنگ طلایی خود، از مهمترین ادویههای استفاده شده در بسیاری از غذاهای ایرانی محسوب میشود. مقدار زیادی آنتیاکسیدان در زردچوبه، باعث میشود که غذای آبگوشت شما زیبا و خوشمزه شود. همچنین، تفت دادن پیاز و گوشت با زردچوبه، بوی بسیار مطبوعی به غذا میبخشد. زردچوبه به دلیل داشتن خواص آنتیاکسیدانی، در درمان بسیاری از بیماریها مانند سرطان، ورمهای مفاصل، سلامت قلبی و عروقی، التهابات، دیابت، استرس، افسردگی، ایمنی بدن، سمزدایی کبد و اختلالات گوارشی موثر است.
زردچوبه برای پخت آبگوشت
دارچین یکی از ادویههایی است که به دلیل خواص زیادی که برای سلامتی دارد و بوی بسیار مطبوعی که دارد، مورد استفاده قرار میگیرد. این ادویه، برای کنترل قند خون، کاهش سطح کلسترول و تریگلیسیرید، جلوگیری از بیماریهایی مانند آلزایمر و بیماریهای قلبی، تقویت عملکرد بدن، بهبود گردش خون، کاهش وزن و جلوگیری از سرطان مفید است.
دارچین برای پخت آبگوشت
فلفل سیاه به همراه پودر زردچوبه و نمک در اکثر غذاها، از جمله خورشتها به عنوان یکی از ادویههای اصلی استفاده میشود. این ادویه شامل ویتامینهای A، K، آهن و فیبر است. خاصیت مهم فلفل سیاه، خواص ضد باکتریایی آن است که بسیار مناسب برای بهبود عملکرد گوارشی معده و رودهها است.
دار فلفل میوه خوشه ای است که مانند لوبیا در غلافی قرار دارد و بسیار تند می باشد. این ادویه برای تقویت قوای بینایی، رفع سردرد، درمان بی اشتهایی، رفع نفخ شکم و … مفید می باشد.
دارفلفل برای پخت آبگوشت
برگ بو یک گیاه همیشه سبز و خوشبو است که برای طبخ آبگوشت و دیزی به کار میرود. این گیاه به صورت درختچه و درخت وجود دارد و برای بهبود وضعیت پوست و مو، جنین و بارداری، کاهش وزن و لاغری، کنترل قند خون، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، حفظ سلامت قلب، پیشگیری از بروز سرطان، مقابله با عفونتها و کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه بسیار مفید است.
برگ بو برای پخت آبگوشت
زیره سیاه یکی از گیاهان بومی برای آسیا می باشد و دارای عطر و مزه خاصی می باشد و در انواع غذاها مصرف می شود. زیره سیاه دارای موادمعدنی شامل آهن، کلسیم، روی و منیزیم می باشد. همچنین ویتامین های طبیعی را دارا می باشد. زیره برای درمان مشکلات شکمی و روده ای، سرفه، فشار خون، افزایش اشتها و پیری زودرس و … مفید می باشد.
زیره سیاه برای پخت آبگوشت
پیاز یکی از مواد اصلی در پخت انواع غذاها است که به دلیل ارزش غذایی بالا برای سلامتی بدن، بسیار مفید است. با توجه به اینکه در پخت آبگوشت، مواد به صورت آبپز تهیه میشود و نمیتوان از پیاز استفاده کرد، پودر پیاز به عنوان یکی از ادویههای مورد استفاده در آبگوشت به کار میرود. پیاز حاوی انواع قندها، ویتامینها و مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر و پتاسیم است و برای درمان سرطان، حفظ سلامت قلب، کنترل قند خون، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، حفظ سلامت استخوان و بهبود سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است.
پودر پیاز برای پخت آبگوشت
در ایران، ادویه هل در بسیاری از غذاها و حتی در دم کردن چای به کار میرود. این ادویه، بسیار خوشبو بوده و خاصیت ضد سرطانی آن نیز مشهور است. با استفاده از هل، به راحتی میتوان به غذای آبگوشت طعم و عطر لذیذی بخشید.
هل برای پخت آبگوشت
برای افزودن طعم ترش به آبگوشت، میتوانید دو عدد لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و سپس آنها را نیم ساعت در آب ولرم قرار دهید. در پایان، در آخرین 20 دقیقه آبگوشت، لیمو عمانی را به آن اضافه کنید. البته در صورتی که دوست ندارید لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید، میتوانید از پودر لیمو عمانی استفاده کنید.
لیمو عمانی برای پخت آبگوشت
زنجبیل یک گیاه با خواص و فواید بسیار زیاد برای سلامتی است. یکی از اصلیترین فواید زنجبیل، مقابله با سرطان است. در بسیاری از غذاهای آسیایی و خاورمیانه از این ادویه استفاده میشود زیرا دارای اثر ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی است و برای مشکلات روده و معده بسیار مفید است.
زنجبیل برای پخت آبگوشت
گشنیز یک گیاه است که به صورت ادویه در پخت غذاها مورد استفاده قرار میگیرد و اصلیت آن برای مناطق جنوب غرب آسیا تا شمال آفریقا است. این ادویه دارای بوی بسیار خوشایند و مطبوعی است و ارزش غذایی بالایی دارد. گشنیز شامل ویتامینهای A، C، ویتامین B6 و همچنین مقادیر قابل توجهی از آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و فیبر است.
تخم گشنیز برای پخت آبگوشت
میخک یکی از ادویههایی است که به عنوان یک کننده طعم و بوی خوش در غذای آبگوشت مورد استفاده قرار میگیرد.
میخک برای پخت آبگوشت
گردآوری: بخش خانه داری
پاسخ ها