رسپی انواع غذا با کدو حلوایی
کدو حلوایی فقط یک افزودنی شیرین و غنی به منوی شما نیست. کدو حلوایی سرشار از ویتامین، فیبر و اسیدهای چرب امگا 3 سالم است. در این مطلب از ما دستور العمل تهیه چند نوع غذا با کدو حلوایی را گردآوری کرده ایم که چیزی خوشمزه و سالم برای خوردن در تمام طول سال به شما می دهد.
کدو حلوایی سرشار از مواد مغذی برای تقویت سیستم ایمنی بدن است که تولید گلبولهای سفید را به صورت مستقیم افزایش می دهد و در برابر طیف زیادی از عفونت ها مانند سرماخوردگی ، کرونا ،تب و آنفولانز از بدن محافظت می کند. شما میتوانید با استفاده از کدو حلوایی غذاهای بسیار متنوع و خوشمزه ای درست کنید. در ادامه مقاله رسپی انواع غذا با کدو حلوایی را به شما آموزش می دهیم.
کدو حلوایی رسیده | نیم کیلو |
برنج ایرانی | ۴ پیمانه |
سینه مرغ | ۱ عدد |
پیاز خرد شده | ۱ عدد بزرگ |
بادام خلال شده | یک دوم پیمانه |
پسته خلال شده | یک دوم پیمانه |
زعفران دم کشیده | یک قاشق غذا خوری |
کره | ۲۵۰ گرم |
زرشک | یک دوم پیمانه |
شکر | ۱ قاشق غذا خوری |
ادویه معطر | به اندازه لازم |
نمک | به اندازه دلخواه |
پلو کدو حلوایی
کدو را پوست بگیرید و به ابعاد کوچک برش بنزدی و در تابه با کمی روغن تفت دهید تا سرخ شوند و کناری بگذارید. پیاز را خرد کرده در تابه سرخ کنید و سینه مرغ تکه شده را به روغن اضافه کرده تفت دهید تا نیم پز شود ، ادویه ها ار اضافه کرده مخلوط کنید و سپس زعفران دم کرده را اضافه کنید.
کدو را به مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا زعفرانی شود.
بادام و پسته را که از قبل در کمی گلاب خیسانده اید با کره تفت دهید ، زرشک خیسانده را هم اضافه کنید و تفت دهید. برنج را که از قبل با اب و نمک خیسانده اید را بپزید و آبکش کنید و لا به لا با مخلوط مرغ و کدو حلوایی در قابلمه بریزید و کمی زعفران دم کشیده رویش بدهید و روی حرارت ملایم بگذارید 1 ساعت دم بکشد.
گوشت گوسفندی | ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم |
کدو حلوایی | ۵۰۰ ‘گرم |
آلو خورشتی | صد گرم |
پیاز | یک عدد |
سیر | دو تا سه حبه |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذا خوری |
آب لیموترش | سه قاشق غذا خوری |
زردچوبه | نصف قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | ١/۴ قاشق چای خوری |
فلفل قرمز | به مقدار لازم |
پودر دارچین | ١/٢ قاشق چای خوری |
ادویه کاری | یک چهارم قاشق چای خوری |
نمک | به میزان لازم |
زعفران | دو قاشق غذا خوری |
پودرهل | در صورت تمایل |
کره | ۳۰ گرم |
روغن | به میزان لازم |
پیاز را خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا شفاف شود.
گوشت گوسفند قیمه شده را اضافه کرده تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
سیر را خرد کرده اضافه کنید و تفت دهید.
ادویه ها را اضافه کرده مخلوط کنید.
رب گوجه را اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ باز کند.
2 قاشق غذا خوری زعفران دم کرده اضافه کنید و سپس 2 – 3 پیمانه آب به قابلمه بیفزایید و شعله را زیاد کنید جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و در قابلمه را بگذارید و 2 ساعت صبر کنید تا گوشت بپزد. کدوها را گوشت بگیرید و به صورت معکبی درشت و یکدست خرد کنید و با کمی کره تفت دهید تا کاملا سرخ شوند.
بعد از پخت گوشت ، کدوها را به همراه نمک ، آبلیمو و آلو به قابمه اضافه کنید و نیم ساعت صبر کنید تا کدو و آلو نرم شود.
مراقب باشید کدوها له نشوند و ظاهرشان تغییر نکند.
کدو حلوایی | یک و نیم کیلو |
تخم مرغ | چهار عدد |
پیاز متوسط | سه عدد |
شکر | یک قاشق سوپ خوری |
زعفران ساییده شده | یک قاشق چای خوری |
آرد | یک قاشق سوپ خوری |
نمک، فلفل و ادویه | به مقدار لازم |
روغن مایع سرخ کردنی | به مقدار لازم |
انواع غذا با کدو حلوایی
پیازها را با رنده درشت ، رنده کنید.
در تابه ای گود کمی روغن ریخته و پیازها را کمی تفت دهید.
کدو حلوایی را پوست گرفته رنده کنید و به پیاز اضفه کرده و تفت دهید هنگام تفت دادن مقداری نمک ، فلفل و زعفران ساییده به آن اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا آبش کشیده شود ، سپس شعله را خاموش کرده کناری بگذارید خنک شود.
تخم مرغ ها را با چنگال هم زده سپس با آرد مخلوط کنید و به مخلوط کدو اضافه کنید و هم بزنید یکدست شود.
نصف پیمانه روغن در تابه ای گرد و نچسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود سپس مایه کوکو را داخل تابه بریزید و با قاشق سطحش را صاف کنید.
در تابه را بگذارید و یک ربع صبر کنید سپس چند سوراخ رویش ایجاد کنید تا بخارش بهتر خارج شود و کاملا سرخ شود.
یک سینی روی تابه بگذارید و کوکو را برگردانید و طرف دیگرش را هم سرخ کنید.
پورهی کدوحلوایی | ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته دار |
ماست | ۳ لیوان فرانسوی دستهدار |
روغن | ۱ قاشق مربا خوری |
دانه خردل | ۱ قاشق مربا خوری |
پودر زیره | ۱ قاشق مربا خوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
کدو حلوایی را به قطعات کوچک تقسیم کرده و با کمی آب در قابلمه روی حرارت متوسط بگذارید تا بپزد و نرم شود و کناری بگذارید خنک شود.
با قاشق کدو حلوایی را از پوست جدا کنید و پوره کنید و با ماست مخلوط نمایید.
روغن را در تابه بریزید و بعد از داغ شدن روی حرارت ، دانه های خردل را اضافه کرده 4 دقیقه تفت دهید و به همراه پودر زیره ، نمک و فلفل و کدوها اضافه کنید.
در ظرف را بگذاریدو نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم ها به خوبی با هم ترکیب شوند.
اگر میخواهید بورانی کدو خوشمزه تر شود ، به جای آب پز کردن ، آنها را کبابی کنید.
برای تهیه بورانی کدو حلوایی میتوانید از ترکیب زیر هم استفاده کنید :
2 لیوان عدس + 1 کیلو کدو حلوایی + 3 قاشق غذا خورری کشک غلیظ + 1 عدد پیاز متوسط + نعنا خشک ، سیر و روغن .
کافیست پیاز و سیر را در روغن تفت دهید و نعنا را با آنها مخلوط کرده و سپس با پوره عدس و کدو حلوایی و کشک مخلوط نمایید.
کدو حلوایی | ۱ کیلوگرم |
پیاز | ۱ عدد کوچک |
کره | ۲ قاشق غذا خوری |
هویج | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
سیب زمینی | ۲ عدد |
زنجبیل | ۱ قاشق چای خوری |
کاری، فلفل، نمک، پاپریکا و زردچوبه | به مقدار لازم |
استاک مرغ یا گوشت | ۴ لیوان فرانسوی دستهدار |
شیر نارگیل یا شیر معمولی | ۱/۲ لیوان فرانسوی |
جعفری ساطوری خرد شده | برای تزیین سوپ |
خامه صبحانه | برای تزیین سوپ |
انواع غذا با کدو حلوایی
پیاز را نگینی خرد کنید و با کره و کمی روغن تفت دهید تا نرم شود.
کدو حلوایی و سیب زمینی را مکعبی خرد کنید و به تابه اضافه کرده تفت دهید.
تمام مواد به جز شیر نارگیل را با 4 لیوان فرانسوی استک مرغ ، گوشت یا سبزیجات بپزید.
مواد داخل قابلمه را با گوشتکوب برقی پوره کنید.
نصف لیوان شیر یا شیر نارگیل را اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا غلیظ شود.
روی سوپ را با کمی خامه و جعفری تزئین کنید.
اگر سوپ را برای بیمار سرماخورده می پزید از خامه استفاده نکنیدو کدو حلوایی و سیب زمینی را تفت ندهید.
میتوانید به این سوپ 1 عدد سیب درختی ، 1 عدد تره فرنگی و 1 ساقه کرفس هم اضافه کنید.
کدو حلوایی | نصف یک کدو ( ۳۰۰ گرم پخته شده ) |
گردو | ۱۵۰ گرم |
سیر | ۳ حبه |
رب انار | ۲ قاشق غذا خوری |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذا خوری |
شکر | ۱ قاشق غذا خوری به دلخواه |
نمک | به میزان لازم |
فلفل، زردچوبه و گلپر | به میزان لازم |
کدو حلوایی را نصف کنید و هسته هایش را جدا کنید و با کمی آب روی حرارت بگذارید بپزد و نرم شود.
گوشت نرم شده کدو را با قاشق از پوست جدا کنید و پوره نمایید.
پوس سیر را بگیرید و خرد کرده در تابه ای با کمی روغن تفت دهید سپس پوره کدو حلوایی را اضافه کرده و با حرارت ملایم تفت دهید و درظرف را بگذارید.
رب انار ، رب گوجه ، شکر ، پودر گردو ، نمک ، فلفل و زردچوبه را با 2 لیوان آب مخلوط کرده روی حرارت بگذارید به جوش آید و صبرکنید تا مواد روی حرارت متوسط بجوشند و به خورد هم بروند و غلیظ شوند.
کدو حلوایی را به قابلمه اضافه کرده و حرارت را کم کنید تا کاملا غلیظ شود.
کویی تره را به همراه برنج یا نان می توانید میل نمایید.
کدو حلوایی | ۱ عدد |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
سیر | ۲ حبه متوسط |
برنج | ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی |
لپه | ۱/۳ لیوان دسته دار فرانسوی |
زرشک | ۱/۳ لیوان دسته دار فرانسوی |
گوشت چرخ کرده یا فیله مرغ | ۳۰۰ گرم |
سبزی معطر | ۵۰۰ گرم ساطوری شده |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذا خوری |
دارچین و زنجبیل | ۱/۳ قاشق چای خوری |
آبلیمو یا سرکه | ۲ قاشق غذا خوری |
نمک ، زردچوبه و فلفل | به میزان لازم |
کره | به میزان لازم |
انواع غذا با کدو حلوایی
لپه را از قبل خیس کنید و بپزید.
برنج را از قبل با آب و نمک خیس کنید و سپس بپزید و آبکش کنید و کناری بگذارید.
قسمت بالای کدو تنبل یا کدو حلوایی را به صورت افقی برش بزنید و با قاشق تخم کدو را خارج کنید.
داخل کدو را با دارچین ، زنجبیل ، آبلیمو و کره مزه دار کنید ، روی کدو را هم کره بمالید و داخل فویل آلومینیومی بپیچید و به مدت 20 دقیقه در فر 180 درجه بگذارید ، بپزد.
پیاز را خرد کنید و با روغن تفت دهید سپس سیر را اضافه کرده تفت دهید.
گوشت یا فیله مرغ را تفت دهید و نمک و فلفل و زردچوبه بزنید. در صورت تمایل میتوانید جوز هندی هم اضافه کنید. مقدار کمی آب اضافه کرده و گوشت را بپزید تا نرم شود.
لپه و برنج را با گوشت پخته مخلوط کنید.
سبزیجات معطر ( ترخون ، پیازچه ، جعفری ، نعنا و گشنیز ) را تفت دهید سپس زرشک و زعفران دم کشیده اضافه کنید و 5 دقیقه دیگر تفت دهید و به برنج اضافه کنید.
داخل کدوها را با مواد پر کنید و با قاشق رویش را فشار دهید تا صاف شود و در کدوها را رویشان قرار دهید.
داخل سینی فر کمی آب بریزید یا یک کاشه آب داخل فر بگذارید.
کدو حلوایی ها را در فویل بپیچید و به مدت 30 – 45 دقیقه در فر 180 درجه بپزید.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی
پاسخ ها