یک بازوی رباتیک مجهز به هوش مصنوعی با هنرمندان برای خلق آثار هنری همکاری میکند. این ربات موسوم به «فریدا»(FRIDA) میتواند نقاشیهایی را بر اساس ورودیهای انسانی، عکسها و موسیقی ایجاد کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، «هوش مصنوعی، آینده است!» این جملهای است که حالا دیگر به تاریخ پیوسته، چرا که هوش مصنوعی دیگر چیزی مربوط به آینده نیست، بلکه اکنونِ ماست.
پس از اینکه ربات گفتگوگر و نویسنده ChatGPT تمام دنیا را با تواناییهای خود شوکه کرد، پژوهشگران دانشگاه کارنگی ملون یک ربات مجهز به هوش مصنوعی ساختند که میتواند تنها با پیامهای متنی ساده یا عکس و موسیقی، آثار هنری استثنایی را روی بوم نقاشی خلق کند.
نام این ربات موسوم به «فریدا»(FRIDA) مخفف ابتدای کلمات عبارت «چارچوب ابتکار و رباتیک برای توسعه هنر»(the Framework and Robotics Initiative for Developing Arts) است و میتواند نقاشیهای منحصر به فردی را با استفاده از عکسها، ورودیهای انسانی یا حتی موسیقی خلق کند. نتیجه نهایی تا حدودی شباهت به یک نقاشی با انگشت دارد.
در حالی که بیشتر رباتهای هوش مصنوعی نمود فیزیکی ندارند، FRIDA اینطور نیست و به شکل یک بازوی رباتیک است.
تصمیمگیری در لحظه
ربات فریدا بر خلاف رباتهای مشابه، قلمو زدنهای خود را در لحظه تجزیه و تحلیل میکند و بر اساس آن تنظیمات را انجام میدهد.
دکتر پیتر شالدنبراند از دانشگاه کارنگی ملون میگوید: فریدا یک سیستم نقاشی رباتیک است، اما هنرمند نیست.
وی افزود: فریدا ایدههایی برای برقراری ارتباط ایجاد نمیکند. فریدا سیستمی است که یک هنرمند میتواند با آن همکاری کند. هنرمند میتواند اهداف سطح بالایی را برای فریدا مشخص کند و سپس فریدا میتواند آنها را اجرا کند.
محققانی که در ایجاد فریدا دخیل بودهاند، میگویند هنر آن «هیجانی و امپرسیونیستی(برداشتگرایانه)» است.
فریدا اینجاست تا کمک کند، نه اینکه جایگزین شود
اگر هنرمندی هستید که نگران این هستید که هوش مصنوعی ممکن است شما را از کار بیکار کند، نباید نگران باشید، چرا که ژان اوه از اعضای این گروه پژوهشی میگوید: ما میخواهیم خلاقیت انسانی را از طریق فریدا ارتقا دهیم. به عنوان مثال، من شخصاً میخواستم یک هنرمند باشم. اکنون میتوانم در واقع با فریدا برای بیان ایدههایم در نقاشی همکاری کنم.
جیم مککان، یکی دیگر از اعضای این گروه پژوهشی میگوید: فریدا پروژهای است که تقاطع خلاقیت انسان و رباتیک را بررسی میکند. فریدا از مدلهای هوش مصنوعی استفاده میکند که برای انجام کارهایی مانند تصاویر زیرنویس و درک محتوای صحنه و استفاده از آن برای مولد بودن هنری ایجاد شدهاند.
سازندگان فریدا این ربات را ابزاری برای افزایش خلاقیت انسان میدانند. طبق مقاله تحقیقاتی که منتشر شده است، فریدا یک ابتکار رباتیک با ارائه راههای شهودی برای انسان به منظور بیان ایدههای خود با استفاده از زبان طبیعی یا تصاویر نمونه برای ارتقای خلاقیت انسان به جای جایگزینی با آن است.
محققان امیدوارند که در آینده روزی مهارت فریدا را تقویت کنند و تواناییهای آن را به مجسمهسازی گسترش دهند.
پاسخ ها