بادام زمینی یا پسته زمینی
یک ساله علفی، دارای ساقه های راست و خوابیده، به ارتفاع ۳۰ تا ۵۰ سانتیمتر، با برگهای مرکب دو زوج برگچه، و دو نوع گل زرد بزرگ و کوچک می باشد.
این میوه بادام زمینی نام دارد، دارای پوستی نسبتاً ضعیف داخل آن، بادام قرار دارد، که اشباع از مواد چربی است و به صورت بوداده و خام مصرف می گردد.
دانه های بادام، از نظر وجود مواد بستگی به محل کشت و شرایط لازم دارد، و به طور کلی دارای مواد ازته، و مواد قابل استخراج غیر از روتر و مواد چرب و سلولز و مواد معدنی و ویتامین های مختلف می باشد و طبیعت آن گرم و تر است.
از مغز بادام/ف به وسیله ماشین روغنی به نام روغن آراشید تهیه می شود،چرا روغن فشار اول و دوم بدون حرارت مستقیم و یا مخلوط با روغن زیتون، براای تغذیه و داروسازی به کار میرود ولی روغن فشار سوم و چهارم تحت اثر گرما گرفته می شود، و برای صابون سازی به کار میرود.
روغن بادام زمینی دارای گلیسیرید های فراوانی است مانند اسید اولئیک و اسید لینولئیک و چند اسید دیگر می باشد.
خواص کلی- روغن آن مقوی و ملین طبع میباشد، مسکن بلغم سینه و سرفه و دردهای حنجره است، ضد رطوبت معده و تشنگی و سودا و برطرف کننده زخم مثانه و سوزش مجرای بول می باشد.
پاسخ ها