نقشه کشی و نقشه برداری برق ساختمان یک تکنیک تخصصی است که ممکن است یک برقکار سنتی ساختمان از آن آگاه نباشد. امروزه برق کاری ساختمان به منظور کاهش هزینه های ساخت و همچنین افزایش امنیت ساختمان مطابق با استانداردهای روز انجام می شود و به همین دلیل یک برقکار ساختمان باید با تمامی تکنیک ها و استانداردهای نقشه کشی و نقشه کشی برق ساختمان آشنا باشد. بتواند در بازار کار این رشته فعالیت کند.
نقشه کشی و نقشه کشی برق ساختمان مهارت و مهارتی است که افراد می توانند در زمینه سیم کشی برق و عیب یابی ساختمان یاد بگیرند. این مهارت عموماً توسط نرم افزارهای تخصصی و عمومی پیاده سازی می شود. امروزه ساخت و ساز در سراسر ایران زیر نظر سازمان نظام مهندسی و بر اساس استانداردهای تعیین شده در این بخش انجام می شود.
اطلاعات بیشتر :
علاوه بر این موضوع و برای داشتن ساختمان جدید لازم است که امکانات آن مطابق با استانداردهای روز اجرا شود. آب، برق و گاز سه نیاز اصلی یک ساختمان هستند که بدون آنها زندگی در یک ساختمان تقریبا غیرممکن است. از جمله امکانات لازم، ساختمان برقی از اهمیت بالایی برخوردار است و از وسعت بیشتری در ساختمان برخوردار است.
امروزه روش های مختلفی برای برق رسانی ساختمان وجود دارد و سازندگان ساختمان عملیات برق رسانی را به همراه اجرای قسمت های مختلف آن انجام می دهند. به طور کلی عملیات برقی ساختمان از مراحل اولیه شروع می شود و تا بعد از مرحله نازک کاری ادامه می یابد. امروزه برای برقیسازی ساختمانها با روشهای جدید، رعایت استانداردهایی ضروری است که یکی از آنها نقشه کشی است.
ترسیم و نقشه کشی برق ساختمان مربوط به پلان ساختمانی است که قرار است سیم کشی در آن انجام شود. در واقع یک برقکار ساختمان باید بتواند سیم کشی برق ساختمان را بر اساس نقشه ساختمان و استانداردهای تعریف شده انجام دهد. پلان برق ساختمان از اجزای مختلفی تشکیل شده است که عبارتند از:
علائم: برای انجام و درک ترسیم و نقشه خوانی باید با یک سری علائم تخصصی که در پلان برق ساختمان استفاده می شود آشنا باشید. در این نقشه هر دستگاه با علامت تعریف شده نمایش داده می شود و برقکار بر اساس علائم موجود در نقشه کار، کارهای الکتریکی را انجام می دهد.
پلان پلان: در این پلان پلان از وسایلی که قرار است در قسمت های مختلف ساختمان قرار گیرد تهیه می شود و بر اساس آن کار قرار دادن کلید و پریز و ... انجام می شود. به عبارت ساده تر، نقشه مکان فیزیکی تجهیزات، دستگاه ها و دستگاه ها را نشان می دهد، باید در چارچوب نقشه معماری مشخص شود و پلان تجهیزات نامیده شود. مقایسه این نقشه نباید کمتر از یک صدم باشد.
نمودارهای تابلویی: تابلوها یکی از مهم ترین قسمت های برق ساختمان محسوب می شوند و می توان از آنها برای مدیریت برق قسمت های مختلف ساختمان استفاده کرد.
نمودار رایزر: راهروها یکی از مهم ترین قسمت هایی هستند که بخش مهمی از مدارهای الکتریکی ساختمان از آن عبور می کند. با توجه به اهمیت این قطعات، نمودار رایزر طراحی شده است.
جزئیات و توضیحات: این دو بخش به صورت جداگانه در پلان برق ساختمان ارائه شده است. دیتیل قسمتی است که مصالح در آن به کار رفته و نحوه اتصال مشخص شده است.همچنین در قسمت توضیحات مواردی که در نقشه قابل نمایش نیستند توضیح داده شده است تا برقکار ساختمان با درک بالاتری کار برق را انجام دهد.
نقشه کشی و نقشه برداری برق ساختمان یک تکنیک تخصصی است که ممکن است یک برقکار سنتی ساختمان از آن آگاه نباشد. امروزه برق کاری ساختمان به منظور کاهش هزینه های ساخت و همچنین افزایش امنیت ساختمان مطابق با استانداردهای روز انجام می شود و به همین دلیل یک برقکار ساختمان باید با تمامی تکنیک ها و استانداردهای نقشه کشی و نقشه کشی برق ساختمان آشنا باشد. بتواند در بازار کار این رشته فعالیت کند.
نقشه کشی و نقشه برداری برق به هیچ وجه به روش سنتی قابل یادگیری نیست و تنها راه یادگیری این تکنیک شرکت در دوره آموزشی برق ساختمان می باشد. در این دوره کارآموزان به صورت جامع و تخصصی با جدیدترین روش های سیم کشی برق ساختمان، روش های ترسیم ساختمان و نقشه خوانی برق آشنا می شوند.
نقشه کشی و نقشه کشی برق در ساختمان یک مهارت تخصصی است که برای یادگیری اصولی باید یک مرکز آموزشی معتبر را انتخاب کنید. زیرا هر چه سطح علمی دوره آموزشی بالاتر باشد، توانایی کاری و مهارتی افراد و ورود آنها به بازار کار آسانتر و موفقیت آمیزتر خواهد بود.
همچنین برای ورود به بازار آزاد یا اشتغال این رشته، داشتن درجه ای از مهارت الزامی است و افرادی که تکنیک نقشه کشی و نقشه برداری الکتریکی ساختمان ها را در یک مرکز معتبر فرا گرفته اند، می توانند با استفاده از مراکز حرفه ای جذب شوند. مدرک معتبر
نقشه کشی برق و نقشه برداری در مراکز آموزشی مختلف در سراسر کشور آموزش داده می شود. یکی از بهترین مراکز آموزشی در ایران برای برگزاری دوره برق ساختمان، مجتمع فناوری های برق می باشد. این مرکز آموزشی این دوره تخصصی را توسط برترین اساتید آموزشی ایران و با بهره گیری از بهترین و به روزترین تجهیزات آموزشی برگزار می کند و در نتیجه کارآموزان می توانند تمامی فنون و مهارت های برق ساختمان را به صورت حرفه ای فرا بگیرند.
مجتمع فن آوری های برق یک مرکز آموزش حرفه ای است و کلیه دوره های آموزشی آن مورد تایید سازمان های نظارتی از جمله سازمان فنی و حرفه ای می باشد و به همین دلیل مدرک اعطایی این مجموعه آموزشی بسیار معتبر می باشد.
لینکها و مطالب مرتبط :
پاسخ ها